Over Cooked

In 2016 ben ik begonnen met Cooked. Mijn allereerste opdracht was een bruiloft op de heetste zomerdag van dat jaar. Deze dag zal ik nooit meer vergeten. Dat was heel hard werken met als resultaat een geslaagd feest. Ik wist meteen: “Dit is wat ik wil gaan doen”.

De wereld verandert en dat zien we terug op ons bord. We eten steeds bewuster, willen verantwoorde producten en vinden het belangrijk dat ons eten goed is. Als kok hou ik me bezig met dit proces. Ik werk alleen met biologisch vlees en ben behoorlijk thuis in de plantaardige keuken. Kleurrijk eten, met frisse en volle smaken, dat is waar ik voor sta.

Het boek "Een pleidooi voor echt eten”, van Michael Pollan, is een grote bron van inspiratie voor mij. De laatste zin luidt: “De kok in de keuken die een maaltijd bereidt van planten en dieren aan het eind van deze kortste aller voedselketens heeft heel wat zaken waarom hij zich moet bekommeren, maar ‘gezondheid’ hoort er simpelweg niet bij, want die is gegeven.”

Michaelia Rupke

Het team

Ik werk regelmatig alleen, maar heb een fijn team om me heen. Allemaal mensen met wie ik al jaren samenwerk en op wie ik kan bouwen. Als de opdracht erom vraagt, kan ik gemakkelijk opschalen.

Ine van den Boomen

Ine is creatief, professioneel en flexibel. Met haar oog voor detail en gevoel voor styling, zorgt zij altijd voor de mooiste gerechten. Ze kookt met aandacht en alles wat ze op tafel zet is bijzonder en lekker.

Monique Ceelen

Bedienen is een vak. En als iemand daar goed in is, is het Monique. Ze heeft jarenlange ervaring, is vrolijk en benaderbaar en zorgt voor precies de juiste sfeer.

Laura

Laura heeft een aantal jaren leiding gegeven aan het restaurant van Piet Hein Eek in Eindhoven. Ze is zowel thuis in de keuken als in de bediening. Door haar ervaring, professionaliteit en enthousiasme is het heerlijk om met haar te werken!

Eddie

Eddy is een hond. Hij houdt alles goed in de gaten, maar blijft altijd uit de keuken!

Opdrachtgevers

Biologisch vlees van lokale boeren

Ik vind het belangrijk dat ik weet waar mijn vlees vandaan komt en dat de dieren een goed leven hebben gehad. Daarom koken we alleen met biologisch vlees.
Zuivel, eieren en vleeswaren komen van boerderij De Genneper Hoeve.
Vlees komt van slagerij De Groene Weg.